Articles

El contacte pell amb pell

El contacte pell amb pell entre la mare i el seu fill estabilitza la respiració i l’oxigenació del bebè, manté els seus nivells de glucèmia, estabilitza la pressió arterial, redueix les hormones de l’estrès, disminueix el plor, promou l’inici precoç de la lactància materna i manté la temperatura, reduint el risc d’hipotèrmia.

En aquests moments s’estableix el que es coneix com a empremta afectiva, que afavoreix el vincle entre mare i fill i la instauració de la lactància materna. La lactància precoç iniciada durant la primera hora de vida del petit és clau per una lactància exitosa.

No és necessari banyar, medir, pesar, vacunar i prendre la temperatura al bebè immediatament després de néixer, sempre i quan el part no hagi tingut complicacions. També és important postposar el pinçament del cordó umbilical fins que deixi de bategar.
Part de la sang del bebè està a la placenta. Abans es creia que s’havia de mantenir el bebè a l’altura de l’úter de la mare, per tal que la sang entrés a l’organisme i per prevenir de l’anèmia. Avui sabem que, impulsada per les contraccions de l’úter, la sang flueix perfectament si la posem sobre el pit de la mare.

S’han de tornar els drets, que no s’haurien hagut de privar mai, a les mares.Font: http://lavozdelmuro.net/despues-de-dar-a-luz-hay-una-hora-sagrada-que-los-expertos-recomientdan-pero- rara-vez-se-cumple/